Enquiry Form

Elküld!

Népszerű befektetési régiók

Florida az Egyesült Államok délkeleti részén található, keleten az Atlanti Ócean, északon Alabama és Georgia államok, nyugaton pedig a Mexikói Öböl határolják. Florida az Egyesült Államok 22. legnagyobb kiterjedésű, 4. legnagyobb lakosságú és 8. legmagasabb népsűrűségű állama. Fővárosa Tallahassee, legnagyobb városa Jacksonville. A Miami központú dél-floridai agglomeráció az Egyesült Államok délkeleti részének legnagyobb egybefüggő, lakott területe. Az állam nagy része a Mexikói-öböl, az Atlanti-óceán és a Floridai-szoros által határolt félszigeten fekszik. Földrajzát meghatározza a mindenütt jelenlevő víz. Az USA szárazföldi államai közül Florida rendelkezik a leghosszabb, hozzávetőlegesen 2170 km-es partvonallal. Az állam nagy részét szubtrópusi, legdélebbi részét trópusi éghajlat jellemzi. Jellegzetes állatai, mint az amerikai alligátor, a floridai párduc és a rozmár mind megtalálhatóak a világ egyik leghíresebb nemzeti parkjában, az Evergladesben.

 • Mélyponton az ingatlanárak! – Floridában az amerikai átlagnál is 25-40%-al alacsonyabb ingatlanárak
 • Kitűnő bérleti piac – nagyvárosi elhelyezkedés, egész éves bérlői kereslet
 • Stratégiai elhelyezkedés – a Latin-, illetve Dél-Amerikai export 40%-a áthalad Floridán
 • A világ legfelkapottabb turisztikai központja – 2011-ben éves rekord, 80 millió látogatóval
 • Kiemelkedő gazdasági teljesítmény – Florida az USA gazdasági összteljesítményének 5%-át adja
 • Jól működő mezőgazdaság – a Földön kapható narancslé 40%-a Floridából származik
 • Leggyorsabban növekedő állam – évente 300 ezren költöznek Floridába, élénkítve a keresletet
 • Felsőoktatási központ – évente $500 millió USD kutatás-fejlesztési befektetés az állam egyetemjein
 • "Sunshine State" - Napsütötte Állam, nem véletlenül kapta becenevét, évente 350 napon süt a nap
 • Zökkenőmentes befektetés – egyszerű vásárlási folyamat, szakszerű kiszolgálás, magyar nyelven
 • Professzionális lakáskezelés – nagy tapasztalattal rendelkező, hozzáértő amerikai partnerek

 

NE TÖRÖLD LE!!

Orlando

Tampa

Miami

Jacksonville

A Floridai félsziget közepén elhelyezkedő Orlando az állam legnagyobb szárazföldi városa. Lakossága külvárosaival együtt 2.134.411 fő, ezzel az Egyesült Államok 26. legnagyobb agglomerációja. A város kiemelkedő szórakoztató és üdülő övezet, legfőbb nevezetességei közé tartozik az 1971-ben alapított Disney World és a Universal Orlando.

Bővebben itt

Tampa városa Florida nyugati partjainál található, lakóinak száma 355.000. Tampa része az úgynevezett Tampa Bay (Tampa-öböl) térségnek, hivatalos nevén a Tampa-St. Petersburg-Clearwater agglomerációnak, mely kb. 2,7 millió lakosával az állam második legnagyobb agglomerációja Dél-Florida után.

Bővebben itt

Az Atlanti óceán partján, Florida délkeleti részén elhelyezkedő Miami városa az Egyesült Államok délkeleti részének legnépesebb metropolisza. Az Amerikai Népszámlálási Hivatal adatai szerint a Miami központú Dél-Floridai régió az Egyesült Államok 7. legnépesebb és 5. legnagyobb kiterjedésű agglomerációja.

Bővebben itt

Jacksonville Florida állam legnagyobb városa a népessége és területe tekintetében egyaránt, és egyben az Egyesült Államok legnagyobb kiterjedésű városa. Jacksonville észak-kelet Florida legfontosabb városa, központja a St. Johns folyó partján helyezkedik el, 40 km-rel délre a georgiai államhatártól.

Bővebben itt

A Floridai félsziget közepén elhelyezkedő Orlando az állam legnagyobb tengerpart nélküli városa. Lakossága külvárosaival együtt 2.134.411 fő, ezzel az Egyesült Államok 26. legnagyobb agglomerációja. A város kiemelkedő szórakoztató és üdülő övezet, legfőbb nevezetességei közé tartozik az 1971-ben alapított Disney World és a Universal Orlando,

amelyen belül a Floridai Universal Studios és az Islands of Adventure kaland- és vidámparkok találhatóak. Ugyancsak Orlandoban találjuk a SeaWorld, a Gatorland, és a Wet ‘n Wild nevű vízi vidámparkokat. Orlando elsődlegesen ezen szórakoztató központok miatt kiemelt turisztikai desztináció, 2011-ben 51 millió látogató kereste fel a várost. A vidámparkok mellett Orlando kiemelt konferencia- és rendezvény központ is. Az Egyesült Államok déli, napsütéses városaihoz hasonlóan Orlando népessége az 1980 as évektől kezdve napjainkig folyamatosan növekszik. A város otthont ad a Central Florida Egyetemnek egyik campusának, amely a 2011-es évek beiratkozásai alapján az Egyesült Államok második legnagyobb egyeteme.

Bezáráshoz klikkeljen ide

Tampa városa Florida nyugati partján található a Mexikói-Öbölben. A Tampa-St. Petersburg-Clearwater agglomeráció a Tampa Bay (Tampa-i Öböl) körül helyezkedik el, közel 2,7 millió lakosával az állam második legnagyobb agglomerációja Miami után.

2008-ban a Forbes magazin Tampa városát az 5. legkedveltebb szabadtéri városnak választotta. A szolgáltató ipar, a kereskedelem, a pénzügyi és biztosítási szektor, a légi és tengeri szállítmányozás, a hadügy, a profi sport, a turizmus, és az ingatlanipar mind kulcsfontosságú szerepet játszanak a térség egyre erősödő gazdasági szerepében. Tampa városa Hillsborough megyében található, a foglalkoztatottak száma itt jelen pillanatban 740.000, mely várhatóan 2015-re 922.000 főre fog emelkedni. Több fontos bank, telekommunikációs cég helyezte regionális képviseletét Tampába, a világ 1000 legnagyobb árbevételű vállalata közül számos rendelkezik helyi központtal. Ezek közül kiemelendő az OSI Restaurant Partners, a Well Care Health Plans Inc., a TECO Energy, és a Raymond James Financial. A MacDill haditengerészeti központ több mint 15.000 aktív katona foglalkoztatásával a térség fő munkaadói közé tartozik. Tampa az Egyesült Államok hetedik, és Florida legnagyobb kikötőjével rendelkezik. A floridai tengeri kereskedelem közel fele áthalad Tampa kikötőjén. Tengeri hajóforgalma Miami után a második legnagyobb. A térség legfontosabb egyeteme, a South Florida Egyetem Tampa északkeleti részén található. A közel másfél négyzetkilométeren elhelyezkedő afrikai tematikájú Busch Gardens szórakoztató parkja pedig számos izgalmas hullámvasúttal és egy vadasparkkal várja a kikapcsolódásra vágyókat.

Bezáráshoz klikkeljen ide

Az Atlanti óceán partján, Florida délkeleti részén elhelyezkedő Miami városa az Egyesült Államok délkeleti részének legnépesebb metropolisza. Az Amerikai Népszámlálási Hivatal adatai szerint a Miami központú Dél-Floridai régió az Egyesült Államok 7. legnépesebb és 5. legnagyobb kiterjedésű agglomerációja.

5,5 milliós lakosságával Miami fontos szerepet tölt be pénzügyi, kereskedelmi, kulturális, szórakoztatási és nemzetközi-kereskedelmi szempontból, valamint a média területén egyaránt. A UBS gazdaságkutató cég 2009-es kutatása szerint a város az Egyesült Államok leggazdagabb, és a világ 5. leggazdagabb városa, vásárlóereje tekintetében. Miami városát Latin Amerika fővárosaként is szokták emlegetni, amely El Paso után a második legnagyobb spanyolajkú többséggel, illetve a legnagyobb kubai közösséggel rendelkező amerikai város. A Civic Centerként ismert egészségügyi kerület számos kórháznak, egészségügyi és kutató központnak, valamint a biotechnológiai iparág szereplőinek ad otthont. Miami több mint 20 éve a világ első számú kikötője, a tengeri hajóutak tekintetében. A világ legnagyobb hajóinak és az azokat működtető vállalkozásoknak otthont adva méltán hívják a világ „tengeri fővárosának”.

Bezáráshoz klikkeljen ide

Jacksonville Florida állam legnagyobb városa a népessége és területe tekintetében egyaránt, és egyben az Egyesült Államok legnagyobb kiterjedésű városa. Jacksonville észak-kelet Florida legfontosabb városa, központja a St. Johns folyó partján helyezkedik el, 40 km-rel délre a georgiai államhatártól

és 547 km-rel északra Miamitól. A környék őslakosai a Timucua indiánok voltak. 1564-ben itt alapították meg francia gyarmatosítók az Egyesült Államok egyik első európai települését, Fort Caroline-t. A város Andrew Jacksonról kapta nevét, aki Florida állam első katonai kormányzója és az Egyesült Államok hetedik elnöke volt. A 19. század végén megkezdett és azóta is folyamatosan tartó kikötői fejlesztésének köszönhetően vált kiemelkedő fontosságú katonai és kereskedelmi, mélyvízi kikötővé. Az óceánnal összeköttetést biztosító védett folyószakaszon két haditengerészeti bázis és Jacksonville kereskedelmi kikötője található, amely Florida harmadik legnagyobb tengeri kikötője. A helyi gazdaság legfontosabb szereplői a banki-, biztosítási-, egészségügyi- és logisztikai szektorba tartoznak. Florida legfontosabb iparága, a turizmus is fontos szerepet játszik a város életében, kiemelkedő például a golfturizmus.

Bezáráshoz klikkeljen ide
NE TÖRÖLD LE!!

Szórakoztató paradicsom

Universal Orlando Naval Air Station Kannedy Space Center Gatorland SeaWorld Legoland Miami Beach disneyworld aquaticabyseaworld Busch Gardens MACDAFILL AIR FORCE NBA Everglades National Park

Gondolta volna?

 • Saint Augustine városa Észak Amerika legrégebbi európai települése
 • Cape Canaveral a NASA egyik legfontosabb kilövőállomása
 • A Florida Keys-i French Reef sziget mellett található Benwood hajóroncs a világ egyik legkeresettebb búvár célpontja
 • A Gatorade sportital a Florida Egyetem Gators nevű sportcsapata után kapta a nevét
 • A Saint John’s egyike azon kevés folyóknak, melyek folyásiránya a megszokottól eltérően északi irányú
 • A világ első bankautomatáját Miamiban helyezték üzembe és eredetileg a görkorcsolyázóknak szánták
 • Ybor Cityt egykor a világ szivargyártó központjának tartották. Csúcstermelése idején több mint 200 szivargyára volt, közel 12 ezer munkással; éves szinten 700 millió szivart állítottak itt elő
 • Fort Lauderdale városát 185 mérföldnyi, belső hajózható csatornarendszere miatt Amerika Velencéjének is hívják