Enquiry Form

Elküld!

Friss hírek, cikkek

14.01.2013

6.6%-os ingatlanár növekedés Orlandoban 2012 január és november között

Az orlandoi ingatlanárak 2012. január és november között 6.6%-os növekedést mutattak - derül ki az FNC Inc. január 14-én megjelent elemzéséből.

Az ingatlanok értéknövekedése kiemelt fontossággal bír az amerikai gazdaságban, mivel a fogyasztók számára általában alegfontosabb kiindulópont saját otthonuk értéke. Ha az ingatlan értéke esik, vagy nagyon alacsony, akkor a vásárlási hajlandóság alacsonyabb szinten áll, amennyiben viszont nő az ingatlanok értéke, növekszik a fogyasztási hajlandóság is. A fogyasztás növekedése értékesítési növekedéssel jár, ez a cégtulajdonosokat további munkaerő felvételére készteti és mindez gazdasági növekedést gerjeszt.

Az év első 9 hónapjában a Közép-Floridában felvett hitelek összértéke elérte a 4.7 milliárd dollárt, amely az egy évvel azelőtti időszak értékének több mint kétszerese.

A ClearCapital előrejelzései szerint az orlandoi ingatlanárak a 2013-as évben várhatóan 3%-os növekedést mutatnak majd. Az Orlando környéki ingatlanközvetítők hálózata által kiadott elemzés alapján a 2012. novemberi 129,000 dollár az utóbbi 3 év alatt a legmagasabb medián lakás ár.