Enquiry Form

Elküld!

Friss hírek, cikkek

10.01.2013

Új befektetők a láthatáron Floridában

Az ingatlanpiac összedőlése óta külföldi vevők sokasága árasztja el az államot, lehetőségek után kutatva. Floridában tradicionálisan a legtöbb vásárlás kanadai állampolgárok részéről történt, a 2012-es évtől kezdve azonban komoly konkurencia lépett a piacra, az ázsiai vevők személyében.

A 2000-es évek során az ázsiai befektetők elsődleges célpontja Vancouver és Toronto városa volt. A kanadai városok piacának lassulását követően azonban új lehetőségeket kerestek és így váltak Floridában a kanadai vásárlók versenytársaivá.

A kínai vásárlók nagy része nem is látogat el Floridába, az ingatlanok többsége már a képek alapján elkel. A kínai befektetők biztonságos piacként tekintenek az Egyesült Államokra, Floridában pedig kiváló befektetési lehetőséget látnak.

A floridiai ingatlanpiac kínálata jelentős mértékben csökkent a 2012-es év során, részben a küföldi - kanadai, brazil, kínai - vásárlók, részben a helyi vásárlóerő és a kedvező hitelkonstrukciók eredményeképp. Ennek következménye, hogy a korábiakkal ellentétben egy jó lehetőség esetén a vásárlás gyors döntést igényel, különben a befektető könnyen lemaradhat a kiválasztott ingatlanról.

The Toronto Star